GE-KAREL VAN DER STERREN...the picture show
Laren aan Zee

 

Tentoonstellingen Singer Laren, deze zomer Gé-Karel van der Sterren

 

Singer Laren presenteerd solotentoonstelling ‘Laren aan Zee‘

in de Nardinc galerij van Gé-Karel van der Sterren

16 mei 2023 t/m 15 oktober 2023

 

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Gé-Karel een schilderij gemaakt van 2.30 x 6.00 met de gelijknamige titel Laren aan Zee.

Verpakt in kleurrijke, met veel verve geschilderde voorstellingen, zet Gé-Karel van der Sterren ons kijkers bewust op het verkeerde been.

Want achter zijn op het oog herkenbare, aantrekkelijke beelden gaat vaak een angstige notie schuil: de keerzijde van consumptiegedrag en hedonism.

In deze tentoonstelling spiegelt Gé-Karel van der Sterren ons voor hoe we omgaan met verlies.

Hoe de maakbaarheid van de wereld zich verhoudt tot onze flexibiliteit ten aanzien van verandering. Hoe zou het zijn wanneer Laren in de nabije toekomst transformeert van heidedorp tot badplaats aan zee?

 

Bij deze tentoonstelling komt de catalogus 'Laren aan zee' uit met daarin opgenomen de schilderijen uit de tentoonstelling,  de inleidende tekst is geschreven door Jan Rudolph de Lorm, directeur Singer Laren.

 

In de aanloop naar deze tentoonsteling zijn er twee interviews gegeven aan het verzamelaars tijdschrift, Collect en het Museumtijdschrift.

Het Museumtijdschrift heeft naast het interview door Edo Dijksterhuis in haar magazine ook een videoportret laten maken van Gé-Karel door MuseumTV.

In de extra bijlage van  het NRC  op 17 mei Singer zomereditie , een interview en aankondiging van de tentoonstelling.

Kers Gallery- Project space- 2,3 en 4 juni 2023